Miniomsorgen

Barn og familie

120 år med OL for hele familien

Endelig kan vi nyte atter et sommer-OL. Denne gangen krysser vi Atlanteren over til Rio de Janeiro sammen med 207 andre land. Så mange som 11 550 deltakere deltar under hele 311 forskjellige arrangementer.

OL

I en periode på 120 år har vi kunnet betrakte forskjellige idrettsgrener under sommer-OL. Første sommer-OL ble arrangert i Athen 1896, 120 år tilbake i tid. I dag kan hele familien samle seg rundt radio, TV eller PC og heie fram sine favoritter blant så mange som 42 forskjellige olympiske idrettsgrener. Med 19 dagers spennende konkurranser har vi 136 medaljer for kvinner i vente, 161 for menn og ni miksede medaljer.

“Kvinnene som deltar her i Rio legger ned stor innsats for å bli best i det de driver med.”

Det er fire år siden forrige OL i London i 2012, og vi er klare for atter et sommer-OL i eksotiske Rio de Janeiro. Vi kan nyte olympiske sommerleker i Brasil for aller første gang, og nervene står i høyspenn, både i vann og på land. Livet skjer på stranda i Copacabana i Rio, som også er det spirituelle hjemmet for beachvolleyball. Med en sportslig atmosfære ligger forholdene perfekt til rette for et minnerikt sommer-OL. Gå ikke glipp av rivaler som møtes og historie som skapes under sommer-OL i Brasil. Det blir spennende å se de forskjellige nasjonenes prestasjoner og lidenskap for så mange som 42 olympiske idrettsgrener. Følg med resultatene jevnt, du også, og spill på OL.

Vi er så heldige å være vitne til det aller første sommer-OL i Sør Amerika nå i 2016. Gå ikke glipp av et historisk OL i vakre Rio de Janeiro. Vi sees i Brasil!