Miniomsorgen

Barn og familie

Hvilken hund er den beste familiehunden?

Resultatet vil kanskje overaske deg litt.

De fleste vil sannsynligvis tenke at de perfekte hundene er de som ser snille og perfekte ut som for eksempel Golden Retrievere. Men visste du at forskning på hundebitt viser at de fleste som blir bitt av hund, blir bitt av en retriever?

De to T’r

Når man skal velge hund til en barnefamilie, er det viktig å tenke på to ting, som kalles de to T’r.  Den ene går på hvor lett hunden er å TRENE opp. Er den tungnem eller lærer den veldig kjapt og med hjelp av enkle ting som godbiter? Det å ha en aggressiv hund, eller en hund som må temmes med strømhalsbånd eller lignende, er ikke gunstig for barn. Faktisk kan dette gi barnet traumatiske opplevelser som kan påvirke deres forhold til dyr senere.

Den andre T står for TOLERANSE. Har hunden en tilbøyelighet til å vise toleranse for barns uforutsigbare atferd, eller er den redd, usikker og nervøs? Dette er hunder som veldig fort kan bli aggressive og skade barnet.

Så hva bør dere velge?

Skal dere velge blandingshund eller redde en hund, er det viktig å se på hvilke raser den er blanding av og sette seg inn i rasene og deres atferd. Det viktige når du skal velge er at hunderasen er kjent for å være små til middels store, medgjørlige og har et jevnt temperament. Du finner mange raser som retrievere, pointere, settere og spanieler, greyhounds og whippet er også gode eksempel. Men den aller beste hunden ifølge forskning, er Staffordshire Bull Terrier. Det er ikke uten grunn til at den kalles hundenes barnevakt.

Med andre ord, ikke gå på utseende, gå på rasen og rasens tilbøyeligheter når det gjelder toleranse og hvor lette de er å trene.