Miniomsorgen

Barn og familie

Ta med barna til byen

Å reise på helgeturer og ferier med barn kan være litt av en kabal å legge. Det er mange hensyn som skal tas. Er det nok av aktiviteter som barna kan like å være med på?

Hvis man drar på strandferie, skal det kanskje ikke så mye mer til enn en strand der de kan bygge sandslott, eller et hotell med Bamse-klubb. Men det er gjerne kortere vei til ferier i storbyer enn på stranda. Oslo er en fin by å ha med barn i, men hvordan fungerer det i de andre skandinaviske hovedstedene?

København med barn

Å fly fra Oslo eller en annen by i Norge og til København, er gjort på få timer. Ta tog fra Kastrup og inn til byen og gå av på Hovedbanegården. Det første man møter på vei ut av togstasjonen er Tivoli. Klart København er en fin by å ha med barn i! Tivoli er en arena for kjøring av karusell og for kulturbegivenheter for store som små. Det spilles stadig teater og holdes konserter i Tivoli. Andre ting barna kan like i København er huset til eventyrforfatter H.C. Andersen med forestillinger fra hans eventyrverden. Zoologisk have er full av eksotiske dyr som nok barna kan like også. Man kan også gå rundt i gatene og vindushoppe så lenge man passer på at barna får lekepause i noen av parkene.

Sykkel i København

Stockholm med barn

Stockholm er heller ikke et problem å besøke med barn. Byen har alt fra barnemuseer til Gröna Lund tivoli og mange muligheter for båtturer i skjærgården. Gröna Lund ligger på øyen Djurgården og der finnes i tillegg til alle karusellene og berg- og dalbanene, en forhistorisk kulturpark med bygninger fra 150 år tilbake i tid. Stockholms dyrepark ligger også naturlig nok på Djurgården, og der kan man møte dyr som ulv, bjørn, reinsdyr, apekatter og slanger. Astrid Lindgrens Junibacken er gøy for både voksne – som kjenner Pippi, Emil og alle de andre fra barndommen – og barna, som får muligheten til å treffe dem alle sammen for første gang.