Miniomsorgen

Barn og familie

Til Bergen med barna!

Mange ønsker å feriere i Bergen sammen med familien, og det med god grunn. Bergen er en svært familievennlig by med en rekke tilbud, og å finne overnatting og hotell i Bergen er intet problem.

Bergen er en vakker by som ligger i Hordaland fylke, blant høyreiste fjell og storslått natur. Bergen stammer fra navnet Bjørgvin, som byen opprinnelig ble døpt av grunnleggeren Olav Kyrre i 1070. Navnet Bjørgvin betyr “den grønne engen mellom fjellene”. Når man ferierer her har man mange muligheter, noe som gjør det til en attraktiv destinasjon for mange nordmenn, og ikke minst barnefamilier.

Bergens tilbud for de aller minste

Har du med den en eller flere småttiser på tur, er det mange ting å tenke på. Hvor i byen vil man bo? Hvilke aktiviteter planlegger man å delta på? Kanskje ønsker man å bo sentralt slik at det er kort vei “hjem” til leggetid? Uansett hva man foretrekker, har “den grønne engen mellom fjellene” massevis av gode tilbud til barna!

Akvariet

Ta med barna på Akvariet! Her lærer de at fisk er mer enn fiskepinnene på middagsfatet, og at til og med pattedyr lever i vannet. Her får man se fisk og dyr i morsomme og rare farger og fasonger, lekne seler, skilpadder, sjøløver og til og med krokodiller! Her kan man møte Dvergkaimanen Ivan som gjerne vil hilse på de besøkende. Akvariet er lærerikt og morsomt for hele familien.

Tur med gondolbanen

Med gondolbanen i Bergen kan man sveve i lufta og komme seg opp på byens høyeste fjell! Dette er en svevebane som garantert vil få det til å kile i magen. På toppen vanker det varme måltid på Restaurant Sky:skraperen.

VilVite – lek og lær

VilVite gjør læring gøy! Dette er et stort opplevelsessenter for hele familien. Her lærer både små og store om verdenen man lever i på en gøyal og underholdende måte. Man leker og lærer i utstillingene, alene eller sammen med andre. Gjør undersøkelser på byggeplassen, vær med på et vitenshow eller lær om raketter! VilVite viser også en rekke spennende 3D-filmer. Man kan finne dagsprogram og andre detaljer på stedets hjemmeside.